“Απίστευτη πρόοδος στην αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών”

Σημαντική πρόοδο στην αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών βλέπει η επικεφαλής του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωζώνης, Danièle Nouy, με δηλώσεις της στο "Βήμα της Κυριακής".

"Έχει σημειωθεί απίστευτη πρόοδος στην αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών", αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αποδίδει εύσημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, λέγοντας ότι έχει κάνει "πολύ καλή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο".

"Είμαι σίγουρη ότι με τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως σήμερα τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση" σχολιάζει, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές τράπεζες αντλούν αυτή τη στιγμή μετοχικό κεφάλαιο από τις αγορές".

Ερωτηθείσα για την απόκλιση στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, η κ. Nouy εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο έργο της ΤτΕ και προσθέτει πως οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες "θα περάσουν από την συνολική αξιολόγηση της ΕΚΤ, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό θα μας δώσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς".