Φωτογραφική διάταξη για Αλουμίνιον εις βάρος των μικροπαραγωγών

Στην Ελλάδα του 2014...

Μικροϊδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συγκρούονται με τα ΜΑΤ επειδή διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο περιβάλλοντος, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις στις ταρίφες...

Εκατοντάδες αγρότες και οικογένειες, αλλά και επιχειρήσεις, βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής επειδή πολύ απλά ακολούθησαν το νόμο και πίστεψαν τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για συγκεκριμένες και “εγγυημένες” αποδόσεις στην επένδυσή τους στα φωτοβολταϊκά...

Στο νομοσχέδιο λοιπόν που οδηγεί τους υπόλοιπους παραγωγούς στα όρια της οικονομικής καταστροφής, ...έρχεται στη Βουλή η απόλυτη φωτογραφική διάταξη για μονάδες συμπαραγωγής, που στην ουσία ευνοεί μία συγκεκριμένη: Την Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου.

Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει ότι ειδικά και μόνο για τις μονάδες συμπαραγωγής, η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί όχι επί του συνόλου των εισπράξεων του 2013 όπως για όλους τους υπόλοιπους, αλλά αφού αφαιρεθεί το 50% των τιμολογίων που έχουν πληρωθεί για το φυσικό αέριο.

Πολύ απλά, επιλέγεται ξανά να θυσιαστούν οι ήδη πληγέντες μικρομεσαίοι παραγωγοί υπέρ μεγάλων μονάδων, και πιο συγκεκριμένα της Αλουμίνιον.

Με την τακτική του “παίρνω χρήματα από τους μικρούς και τα δίνω στους μεγάλους” (οι οποίοι ευθύνονται και για το έλλειμμα, με αφορμή το οποίο γίνεται το κούρεμα στις ταρίφες), οδηγούνται νομοτελειακά οι μικρομεσαίοι σε πλήρη αφανισμό προς όφελος των υπαίτιων της κρίσης στην αγορά ενέργειας.