Σαμαράς: Σε καλό δρόμο η διαπραγμάτευση, δεν μας επηρεάζει η τρόικα

Αρκούντως καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, με δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα, " Η παράταση της διαπραγματευσης δεν επηρεάζει τη στάση των αγορών". Προσθέτει μάλιστα ότι "τα επιτόκια έχουν πέσει στις 6,9 μονάδες. Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια δικαίωση της πολιτικής μας. Όταν έχεις το δίδυμο των ελλειμμάτων - δημοσιονομικό και εμπορικό - να γίνεται πλεόνασμα, υπάρχει ένα θαύμα που δεν το ανέμεναν αυτοί που ασχολούνταν σε βάθος με την ελληνική οικονομία".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι απαιτήσεις της τρόικας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από το Μαξίμου, ενώ ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις του κλιμακίου με τους υπουργούς πηγαίνουν καλά. Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Σαμαράς εμφανίζεται επιφυλακτικός και εκφράζει την πεποίθηση ότι όλα θα έχουν κλείσει έως την 1η Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο ένα άτυπο Eurogroup στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν δώσει νωρίτερα τα χέρια οι δύο πλευρές και να προχωρίσει η εκταμίευση της δόσης, σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών. Πάντως, έως τότε ο κύριος Σαμαράς δεν ανησυχεί για την καθυστέρηση με δεδομένο ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της χώρας, ενώ οι αγορές δεν επηρεάζονται πια από τη συμπεριφορά της τρόικας. Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην κλείσει η συμφωνία και να διακινδυνεύσει η τρόικα στάση πληρωμών στη χώρα μας, όπως και η περίπτωση να μην προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης.