Στους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου η Ερμού

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει καταρρακώσει την αγορά ακινήτων, όμως αυτό δεν εμποδίζει και φέτος την οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Bloomberg με τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου (σε ό,τι αφορά τα ενοίκια για καταστήματα λιανικής)!

Φυσικά, η Ερμού απέχει... έτη φωτός από την Causeway Bay, στο Χονγκ Κονγκ, όπου η τιμή του ενοικίου ανά τετραγωνικό μέτρο φτάνει τα 3.017 δολάρια (!), όπως και από τη δεύτερη της λίστας, 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου το ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο ανέρχεται στα 2.500 δολάρια.

Άνω των 1.000 δολαρίων ανά τετραγωνικό βρίσκονται και τα ενοίκια καταστημάτων στη λεωφόρο Champs-Elysees του Παρισίου (1.601), όπως και στη New Bond Street του Λονδίνου (1.047), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ginza στο Τόκιο, με 984 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Όσο για την Ερμού, καταλαμβάνει την 30ή θέση στη λίστα του Bloomberg, με 239 δολάρια (174 ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο, αν και το ποσό αυτό είναι μειωμένο κατά 0,8% σε σχέση με το 2012, με βάση τα στοιχεία της Cushman & Wakefield βάσει των οποίων καταρτίζεται η λίστα.