Τι θα πει ο Προβόπουλος σε τραπεζίτες στο Λονδίνο για το Grecovery

Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού της συστήματος θα αναφερθεί σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σε διάλεξη, που θα δώσει στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF), στο Λονδίνο, με θέμα "Η ελληνική οικονομική κρίση: Από το Grexit στο Grecovery".

Στο πλαίσιο της διάλεξης, ο κύριος Προβόπουλος αναμένεται να αναλύσει διεξοδικά τη σχέση της Ελλάδας με το ευρώ, τη στρατηγική της Τράπεζας της Ελλάδος για την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και να αναδείξει εμμέσως τομείς, που καταστούν την Ελλάδα θελκτική στους επενδυτές.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ανώτερα και ανώτατα στελέχη επενδυτικών οίκων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και υψηλόβαθμοι παράγοντες από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και από τις Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Προβόπουλος θα υπογραμμίσει στην ομιλία του πως οι ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας έχουν ισχυροποιηθεί και είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι το 2014 η ύφεση θα τερματιστεί. Θα επισημάνει δε πως η δημοσιονομική προσαρμογή, που εφαρμόζεται για τέταρτο χρόνο, έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και αναμένεται η καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 μετά από μία μακρά περίοδο μεγάλων ελλειμμάτων.

Ακόμη, αναμένεται να τονίσει πως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα παρουσιάσει για πρώτη φορά πλεόνασμα το 2013. Η εξέλιξη οφείλεται όχι μόνο και στη μείωση των εισαγωγών, αλλά και στη σημαντική ανάκαμψη των εισπράξεων από τουριστικές υπηρεσίες και εξαγωγές αγαθών.

Τέλος, εκτιμάται πως θα επισημάνει το γεγονός ότι η αναδιάταξη και ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την τελευταία τριετία απολύτως ομαλά, χωρίς να διαταραχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.