“Η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς θα σωθεί”

“Η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς θα σωθεί” επιγράφει το ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει πως μια καθυστέρηση του προγράμματος λιτότητα θα έφερνε νέα προβλήματα.

Η εφημερίδα γράφει: “Παρά το γεγονός ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν αδιευκρίνιστα, εντούτοις το Eurogroup στην επόμενη συνάντησή του στις 12 Νοεμβρίου θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφασίσει για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα”.

“Η πολιτική οδηγία εδώ και καιρό είναι ότι η Ελλάδα έτσι και αλλιώς θα σωθεί και τώρα αυτό που απομένει είναι η διαπραγμάτευση των όρων” δήλωσε ένας διπλωμάτης στις Βρυξέλλες. “Τα ανοιχτά ερωτήματα, κυρίως για τα επιπλέον μέσα χρηματοδότησης, δεν θα αποφασιστούν από την τρόικα αλλά θα πρέπει να αποφασιστούν πολιτικά”.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle, η Bild στο γνώριμο ύφος της δημοσιεύει άρθρο το οποίο επιγράφει : “Εμείς λέμε όχι”. Πρόκειται για το όχι που λένε ορισμένοι Γερμανοί βουλευτές σε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Η εφημερίδα γράφει: “Πολλοί βουλευτές έχουν απαυδήσει. Τώρα κινητοποιούνται οι επικριτές στην Χριστιανική Ένωση αλλά και στους Φιλελεύθερους… Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild η κυβέρνηση ψάχνει εντατικά μια λύση ώστε η σχεδιαζόμενη επιμήκυνση για δύο χρόνια να μη συνδέεται με κόστος το οποίο είναι άμεσα εμφανές”.