Σε επιφυλακή για την παγκόσμια οικονομία

Σε κινητικότητα για την εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και στις συνέπειες που αυτή έχει στην παγκόσμια οικονομία βρίσκονται Μέρκελ και Ολάντ.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν σε Παρίσι και Βερολίνο ξεχωριστές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους οργανισμών της παγκόσμιας οικονομίας.

Τετ α τετ μία μέρα πριν το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα θα έχουν την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της κεγκελαρίου.

"Θα μιλήσουν για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Η καγκελάριος θα ακούσει τι επιχειρούν να κάνουν ξεχωριστά οι οργανισμοί αυτοί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία", πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μετά τη συνάντηση αυτή προβλέπεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 18:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος).

Τη Δευτέρα συνομιλίες με τους ίδιους αξιωματούχους θα έχει στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σημειώνεται ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της κυβέρνησης και ενημερωθούν για αυτό οι τεχνοκράτες του Eurogroup, τότε θα γίνει συνεδρίαση για την Ελλάδα την Τετάρτη. Έτσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ για την Ελλάδα.