Κάρας: Η Ελλάδα δε στέκεται πια με την πλάτη στον τοίχο

Εφικτή εντός του 2014 είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής που εξετάζει τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ευρώπη, Ότμαρ Κάρας, που μίλησε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε, η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ανάκαμψη και “η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο”, ωστόσο κανείς δεν επιτρέπεται να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να εξετάσει πώς έχουν τα πράγματα και να εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον Ότμαρ Κάρας, η επίσκεψη στην Αθήνα δημιούργησε κλίμα διαφάνειας και ειλικρίνειας, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση της επιτροπής πρόκειται να υποβληθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε, διευκρινίζοντας πως αυτά που θα προτείνει δεν μπορούν να γίνουν χωρίς αλλαγή των συνθηκών, για την οποία αλλαγή ο ίδιος ευελπιστεί πως θα είναι δυνατό να συμφωνήσουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ μέσα στην επόμενη πενταετή κοινοβουλευτική περίοδο.

Κατά τον ίδιο, δε θα πρέπει να υπάρχουν ευρωπαϊκές αποφάσεις και εργαλεία χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θεωρεί πως η κρίση συνολικά δεν έχει τελειώσει, όμως το σημαντικό είναι ότι ενισχύθηκε η συνοχή στην ΕΕ και αναγνωρίζονται αυτά που έχουν γίνει λανθασμένα.