Στουρνάρας: Δεν αλλάζει τίποτα στα warrants των τραπεζών

Στην αποσαφήνιση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο των warrants προχώρησε σήμερα μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το Ταμείο δεν μπορεί να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει πριν από το πέρας τριών ετών καθώς δεσμεύεται σε αυτό το χρονικό διάστημα να τις διαθέσει μόνον στους κατόχους των warrants, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι θα εξασκήσουν το σχετικό δικαίωμα.

"Ουδείς μίλησε για αλλαγή των όρων των warrants. Ποιος σας είπε ότι θα αλλάξουν τα warrants και θα αλλάξει ο όρος; Απλώς θα δώσουμε στο ΤΧΣ δυνατότητες να ενεργεί με βάση το δημόσιο συμφέρον", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση των κανόνων λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα επιτρέπει στο ΤΧΣ να πουλά μετοχές και να εκδίδει νέους τίτλους σε τιμή χαμηλότερη από τα επίπεδα με τα οποία το Ταμείο απέκτησε μερίδιο στις συστημικές τράπεζες, ήτοι να προβαίνει σε πωλήσεις μετοχών, ακόμη και αν καταγράφει ζημιές από την επένδυσή του.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που έχει ήδη από τις 12 Ιανουαρίου δοθεί στα εμπλεκόμενα μέρη για παρατηρήσεις δεν περιελάμβανε ρυθμίσεις για το καθεστώς των τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών που έχουν εκδοθεί επί μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, και όπως επιβεβαίωσε ο κ. Στουρνάρας δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

Διαβάστε ακόμη: Ασυμφωνία τρόικας - Τράπεζας Ελλάδος για τα stress test