Reuters: Δύο χρόνια παράταση στην Ελλάδα

Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για διετή παράταση έχει στην κατοχή του το Reuters, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το πρακτορείο.

Το Reuters σημειώνει ότι αντί δια δύο χρόνια, η Ελλάδα θα έχει στη διάθεση της τέσσερα χρόνια για να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο θέμα αναφέρεται και  η γερμανική Suddeutsche Zeitung, ωστόσο η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, όμως δεν τα διαψεύδει κιόλας.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα λάβει παράταση δύο ετών για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

"Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τίποτε από το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις 'Ολι Ρεν. "Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία", πρόσθεσε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ.

Στο μεταξύ ο μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση για να δοθούν επιπλέον δυο χρόνια παράταση στην Ελλάδα ώστε να προχωρήσει με το πρόγραμμα προσαρμογής.

Σε συνέντευξη του στο εθνικό γερμανικό κανάλι ARD, ο Άσμουσεν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.