Πρόοδο στην Ελλάδα διαπιστώνουν Μπαρόζο και Ρομπάι

Πρόοδο στην Ελλάδα βλέπουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις αλλαγές που θα της επιτρέψουν να παραμείνει στην Ευρωζώνη και όπως είπε: “Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην Ευρωζώνη”.

Μάλιστα επεσήμανε πως “η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε από το Στρασβούργο πως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα θα εξετασθεί από το Eurogroup, υπό το φως της έκθεσης της τρόικας.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της.