Στο μικροσκόπιο του Ράιχενμπαχ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η πρόοδος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων θα εξετασθούν σήμερα Τρίτη στις επαφές που θα έχει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Υγείας και Τουρισμού.
 
Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο κ. Ράιχενμπαχ αναμένεται να εξετάσουν την αποτελεσματικότερη και ορθολογική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το χώρο της Υγείας.
 
Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να συζητήσουν για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, για την απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, για παρεμβάσεις που θα μειώσουν τις τιμές λιανικές, αλλά και για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
 
Με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ο Γερμανός αξιωματούχος αναμένεται να εξετάσει ζητήματα χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και ευρύτερα θέματα σχετικά με τις μεταφορές και την τουριστική προβολή.
 
Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη και ενδιάμεσα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.