Πιο εύκολο το “Doing Business” στην Ελλάδα

Στην 78η θέση, ανάμεσα σε 185 χώρες, βρίσκεται η Ελλάδα, καταγράφοντας σημαντική βελτίωση στις συνθήκες που επικρατούν για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση της συνολικής λίστας από την 100η πέρυσι, και βρίσκεται μεταξύ των 10 χωρών που έχουν εμφανίσει την μεγαλύτερη βελτίωση παγκοσμίως.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επισήμανε τη βελτίωση της Ελλάδας, ως ένδειξη προόδου από τις ευρωπαϊκές χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, που εργάζονται για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα.

Η ετήσια έκθεση Doing Business από την Παγκόσμια Τράπεζα και την International Finance Corp., παρακολουθεί τους ρυθμιστικούς κανόνες σε 185 χώρες σε 10 τομείς, όπως στην έναρξη μιας επιχείρησης, στο πώς θα λαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα και στην εφαρμογή των συμβάσεων, που επηρεάζουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην τέταρτη θέση αυτής της λίστας, πίσω από τις Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Νέα Ζηλανδία, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα, βρίσκεται στην 91η θέση, όπου βρισκόταν και πέρυσι.