Προβόπουλος: Το μέλλον της χώρας μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο

“Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2014 θα είναι η απαρχή μιας ανοδικής περιόδου”, τονίζει σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.

Ερωτηθείς για το τι θα σημάνει για την οικονομία της χώρας, αλλά και για τους πολίτες, που έχουν επωμιστεί πολλές θυσίες, η επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης, ο κ. Προβόπουλος τόνισε:

“Το 2013 κλείνουμε τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών και θυσιών από τον ελληνικό λαό. Έχουμε, πιστεύω, διανύσει ένα μεγάλο μέρος της απόστασης, που έπρεπε να κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Απομένει βεβαίως ακόμη κάποιος δρόμος ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας. Μπορούμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2014 θα είναι η απαρχή μιας ανοδικής περιόδου. Βέβαια, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα πρέπει επίσης να μην αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά στα πλαίσια μιας εθνικής συνεννόησης να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε καλύτερα το μέλλον της χώρας μας, που εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο”.