“Με το νέο φορολογικό δεν υπάρχουν κερδισμένοι, μόνο χαμένοι”

“Η σύνοψη των αρνητικών και των όποιων θετικών διατάξεων του νέου φορολογικού πακέτου, ως συνήθως, κλίνει προς την αρνητική πλευρά των επιπλέον επιβαρύνσεων τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα”.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμά της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι δημιουργείται “Black Jack” ανατροπών.

Όπως επισημαίνεται, οι 21 αλλαγές στο νέο φορολογικό πακέτο ακινήτων και εισοδήματος επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με νέα φορολογικά βάρη ύψους 2,3 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους, ενώ μονιμοποιείται ο μέχρι πρότινος έκτακτος ετήσιος φόρος ακινήτων ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Ο νέος ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων, “θα γίνει από το 2014 ο εφιάλτης κάθε Έλληνα νοικοκύρη”, αναφέρει η Ομοσπονδία, συμπληρώνοντας: “Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν υπάρχουν κερδισμένοι αλλά μόνο χαμένοι, ούτε πόσοι θα πληρώσουν λιγότερο και πόσοι περισσότερο, αφού τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις επιβάλλονται επιπλέον φορολογικά βάρη”.