Moody’s: Προς αναβάθμιση η πιστοληπτική αξιολόγηση του Δήμου Αθηναίων

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι θέτει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση C της πόλης των Αθηνών, προαναγγέλλοντας πιστοληπτική αναβάθμιση του Δήμου.

Σύμφωνα με τη Moody's, η κίνηση αυτή αντανακλά τις προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προηγούμενη αδυναμία όσον αφορά την εξυπηρέτηση δανείου ύψους 29,5 εκατ. ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πληρωμή του εναπομείναντος ποσού των 675.000 ευρώ σε τόκους για την πλήρη αποπληρωμή του δανείου. Συνεπώς, ο οίκος αντιλαμβάνεται ότι ο δήμος έχει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει το δάνειο.

 Η Moody’s εκτιμά τις συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του δήμου στα 167 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013, που αντιστοιχούν στο 38% των τελευταίων λειτουργικών εσόδων.

Η κίνηση αυτή της Moody’s πραγματοποιείται επίσης, όπως αναφέρει ο οίκος, σε ένα βελτιούμενο περιβάλλον όσον αφορά την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που σημαίνει χαμηλότερο συστημικό κίνδυνο