Προβόπουλος: Σε τροχιά ανάπτυξης το 2014 η ελληνική οικονομία

Την ικανοποίηση του για την “εντυπωσιακή”, όπως τη χαρακτήρισε, αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σήμερα από την Αλβανία στο πλαίσιο του εβδόμου Ελληνοαλβανικού Φόρουμ.

Ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την θύελλα που πέρασε είναι πλέον καλά κεφαλαιοποιημένο και ανακτά την ανταγωνιστικότητα του, ενώ προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία το 2014 θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι “ήδη οι αγορές δείχνουν να το αντιλαμβάνονται αυτό”.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος διατύπωσε ακόμα τη στήριξή του στην παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξηγώντας ότι η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή συνιστά στρατηγική επιλογή που συνδέεται με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η παρουσία αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με κάποιες συγχωνεύσεις, ώστε οι ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν μερίδια αγοράς που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία τους.