Δώδεκα Equity Funds κτύπησαν την πόρτα του ΤΧΣ για την Eurobank

Στους περιορισμούς που θέτει το προκαθορισμένο από την τρόικα χρονικό πλαίσιο για την πώληση της Eurobank, στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ταχύτερη διάθεση των συμμετοχών που διαθέτει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις σύστημικές τράπεζες και στα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών επικεντρώθηκε η χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την Διοίκηση του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ εξέθεσε στους εκπροσώπους της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ τον προβληματισμό του αναφορικά με τον χρονικό πλαίσιο διάθεσης του 25%-30% της Eurobank.

Η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρεται να θεωρεί πως το χρονοδιάγραμμα για πώληση έως το τέλος Μαρτίου 2014 αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ έναντι των ενδιαφερομένων επενδυτών. "Όταν οι επενδυτές ξέρουν ότι πρέπει να πωλήσεις σε μια συγκεκριμένη περίοδο προσαρμόζουν αντιστοίχως το τίμημα", είναι η θέση του Ταμείου, το οποίο επιδίωξε να δοθεί από την τρόικα μεγαλύτερη ευελιξία στη σχετική διαδικασία.

Πληροφορίες του news.gr αναφέρουν πως οι μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι για την Eurobank είναι μόνον Equity Funds και ως εκ τούτου ζητήθηκε από την τρόικα να ξεκαθαρίσει το εάν αυτοί οι επενδυτές πληρούν τις προϋποθέσεις, θεωρούνται στρατηγικοί ή όχι και εάν πιθανή παρουσία τους στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών τραπεζών εξυπηρετεί τον καταστατικό σκοπό του ΤΧΣ.

Στην τρόικα δόθηκε λίστα με συνολικά δώδεκα Equity Funds που έχουν εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον και από τα οποία το ΤΧΣ έχει ξεχωρίσει 3 ως τα πλέον επικρατέστερα (βάσει μεγέθους).