ΟΤΕ: Αύξηση κερδών στα 252,6 εκατ. ευρώ

Στα 476,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο εννεάμηνο, εμφανίζοντας πτώση 4,3%, ενώ, αντιθέτως, εντυπωσιακή άνοδο 149,4% εμφάνισαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο διαμορφούμενα στα 252,6 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA του ΟΤΕ στο εννεάμηνο ήταν μειωμένα κατά 9,1% στο 1,057 δισ. ευρώ, ενώ στο γ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 368,8 εκατ. ευρώ (-7,3%).

Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο εμφάνισε πτώση 8,4% στα 3,008 δισ. ευρώ, ενώ στο γ' τρίμηνο ήταν μειωμένος κατά 5,1% στο 1,039 δισ. ευρώ. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, στο τρίμηνο κατεγράφη το μικρότερο ποσοστό μείωσης εσόδων των τελευταίων 5 τριμήνων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: "Tο τρίτο τρίμηνο, πετύχαμε για ακόμη μία φορά καλά αποτελέσματα, σημειώνοντας τη μικρότερη μείωση εσόδων από την εφαρμογή του νέου γύρου μειώσεων των τελών τερματισμού στην κινητή. Καταφέραμε να προασπίσουμε τη θέση μας σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με συνεχιζόμενο έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις δραστηριότητες και αγορές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, όπου σταδιακά σταθεροποιούμε το μέσο έσοδο ανά πελάτη, παρά τα ανταγωνιστικά και ρυθμιστικά εμπόδια, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA αυξάνεται σταθερά χάρη στον αποτελεσματικότερο τρόπο λειτουργίας μας".

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: "Συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά ποσά σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που χρειάζεται η χώρα για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Με τον καθαρό δανεισμό μειωμένο περισσότερο από 40% από τις αρχές του έτους και την καλή δυναμική που έχουμε αναπτύξει σε έσοδα και μείωση κόστους, αναμένεται να κλείσουμε τη χρονιά σε στέρεες βάσεις".