Ιδιωτική τοποθέτηση 500 εκ. στην Πειραιώς για τις μετοχές της BCP

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης του 4,30% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από την πορτογαλική Millennium BCP.

Πρόκειται για τίτλους που ο πορτογαλικός όμιλος απέκτησε στο πλαίσιο της συμφωνίας του με την ελληνική τράπεζα πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς με 400 εκατ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε το απόγευμα της Τρίτης μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Λισαβόνα με αναδόχους τις Deutsche Bank και JP Morgan οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάνει προεργασία και έχουν συγκεντρώσει κατ αρχήν ενδιαφέρον για την κάλυψη της διάθεσης.
Η αγορά θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι το βιβλίο προσφορών θα κλείσει άμεσα και ότι θα υπάρξει σημαντική κάλυψη, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Πειραιώς.
Η πραγματοποίηση όμως του placement, η οποία μπορούσε να γίνει μόνο με σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Πειραιώς και η ολοκλήρωση ενός ντιλ τέτοιου μεγέθους μέσα σε ελάχιστες ώρες σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στην ελληνική αγορά σε ό,τι αφορά τη ζήτηση από πλευράς επενδυτών για μια ελληνική τράπεζα.
Οι Πορτογάλοι πωλούν το 4,5% του μετοχικού της κεφαλαίου της Πειραιώς, καθώς και warrants που αντιστοιχούν σε 1,05 δισ. μετοχές. Να σημειωθεί ότιη αξία του «πακέτου» είναι 594 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της BCP
H BCP Investment, θυγατρική της BCP, προχώρησε σε «επιταχυνόμενο» placement σε θεσμικούς επενδύτες για την πώληση έως και 235.294.118 μετοχών και αντίστοιχο αριθμό warrants της Τράπεζας Πειραιώς.
Αποτελούν το συνολικό ποσοστό που κατέχει η BCP στην Τράπεζα Πειραιώς. Τα warrants έχουν εκδοθεί από το ΤΧΣ.
Τo βιβλίo προσφορών άνοιξε άμεσα. Οι τιμές και οι κατανομές θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμό του.
Μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς.