Φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Θριασίου από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Τέσσερα φωτοβολταϊκά συστήματα, ισχύος 10 KWp έκαστο, εγκατέστησαν στο 2ο Σχολείο Μαγούλας, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, στο 10ο  Δημοτικό Σχολείο και στο 10ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας τα Ελληνικά Πετρέλαια, στo πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

Στα εγκαίνια, που έγιναν στις 17 Οκτωβρίου 2013, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της πράσινης ενέργειας που θα παράγεται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα δεδομένου ότι:

• Θα καλυφθούν, σε μεγάλο βαθμό, οι ενεργειακές καταναλώσεις των σχολείων συμβάλλοντας στη συστηματική εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

• Τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα θα παράγουν ετησίως περίπου 60 MWh πράσινης ενέργειας, ενώ παράλληλα θα αποφεύγεται η εκπομπή περίπου 60 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, όπως θα συνέβαινε αν η ενέργεια αυτή παραγόταν από συμβατικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ίδιες αυτές ευεργετικές συνέπειες ισοδυναμούν με αυτές που θα προέρχονταν από πάρκο 60 στρεμμάτων δάσους με 3.000 δέντρα !

• Η παραγωγή αυτή ισοσκελίζει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος 10-12 νοικοκυριών!

Η αδειοδότηση, παρακολούθηση υλοποίησης (project management) και παραλαβή του έργου έγινε από την εταιρεία “ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες”, θυγατρική του Ομίλου, σε συνεργασία με την Τεχνική Διεύθυνση του Δήμου Ελευσίνας. Η ανέγερση των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων έγινε από την εταιρεία ZEIS (Zone of Energy Innovative Systems), ενώ ο έλεγχος και η πιστοποίηση κατά το πρότυπο ΕΝ62446:2009, πραγματοποιήθηκε από τον διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου TUV Austria Hellas.

Αυτή ήταν η 2η φάση του προγράμματος χορηγίας Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε σχολικές εγκαταστάσεις από τα ΕΛΠΕ. Είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη χορηγία τεσσάρων φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 10 KWp σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2013.