Τέλη κυκλοφορίας: Πληρωμή με το μήνα

Τι προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Το σενάριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, ενώ για μερικούς μήνες θα υπάρχει έκπτωση σε σχέση με τα ετήσια τέλη, προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε πέρυσι. 

Τι προβέπεται στην τροπολογία:

- για λήψη των πινακίδων για διάρκεια ενός (1) μηνός ο ιδιοκτήτης θα καταβάλλει τα τέλη για δυο μήνες (2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας), 

- για διάρκεια τριών (3) μηνών θα καταβάλλει τα τέλη για τέσσερις μήνες (4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας)

- για χρήση για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες θα καταβάλλει τα τέλη για τους μήνες που απομένουν προσαυξημένα κατά δυο μήνεw.

Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που θέλει να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας για ένα ΙΧ 3.500 κυβικών, μοντέλο του 2005, επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 1.050 ευρώ. Μπορεί να πάρει τις πινακίδες για έναν μήνα πληρώνοντας 175 ευρώ, για τρεις μήνες πληρώνοντας τέλη 350 ευρώ και έως το τέλος του έτους (π.χ τον Μάιο) πληρώνοντας τέλη ύψους 875 ευρώ.