DW: Μηδαμινές πιθανότητες για έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα

Ο επικίνδυνος δρόμος της διαπραγμάτευσης

Mηδαμινές είναι οι πιθανότητες για σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται η Deutsche Welle.

Όπως ήταν ήδη γνωστό από την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, o Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να τεθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν και προβλέπονταν να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν διαφαίνεται λύση, διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός "δεν θέλει και δεν μπορεί" να συμφωνήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης τονίζει την ίδια ώρα προς την Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν πρόκειται να φέρει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο». Κατά τον κ. Ζαχαριάδη το ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι δεν επιτρέπουν τη νομοθέτηση τέτοιων προληπτικών μέτρων στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.