Bloomberg: Η Ελλάδα εστία καταστροφής για το 2015

Μαζί με χώρες όπως το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα, η Ουκρανία, η Παλαιστίνη κ.ά. η Ελλάδα "φιγουράρει" στον "απαισιόδοξο οδηγό του κόσμου για το 2015" που συνέταξε το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

Με τη συνδρομή πολιτικών αναλυτών, στρατιωτικών σύμβουλων, οικονομολόγων και επενδυτών, το Bloomberg προσδιορίζει τα 15 εκείνα σημεία του πλανήτη που θα αποτελέσουν εστίες έντασης το έτος 2015, καθώς και το χειρότερο σενάριο για την πορεία τους.

Αίσθηση προκαλεί ότι η Ελλάδα είναι μαζί με χώρες όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, δηλαδή, ζώνες εμπόλεμες ή με σοβαρά προβλήματα καθεστώτος κλπ (π.χ. η Βόρεια Κορέα).

Το πρακτορείο αναλύει και το "χειρότερο σενάριο" για την Ελλάδα: "η κυβέρνηση της Ελλάδας πέφτει, φέρνοντας στα ηνία της χώρας τον αντιευρωπαϊστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρα και εξασθενώντας τη θέση της χώρας μεταξύ των χωρών του ευρώ, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με εξτρεμιστικά κινήματα. Οι διαμορφωτές της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτυγχάνουν να απαντήσουν αποτελεσματικά. Η κρίση εξαπλώνεται…". Μάλιστα το γραφικό απεικονίζει την καταστροφή να μεταδίδεται σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης.