Bloomberg: Ο Ντράγκι μπλοκάρει την ελληνική έξοδο από το μνημόνιο

“Η φιλοδοξία του Αντώνη Σαμαρά να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός μνημονίου βρίσκει μπροστά της ένα εμπόδιο”, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα ABS της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αξιωματούχος κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης αναφέρει στο Bloomberg, υπό τον όρο της ανωνυμίας, πως οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής “ήταν απόλυτοι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει υπό οικονομική επιτήρηση για να μπορεί να συμμετάσχει στο σχέδιο”.

Όπως επισημαίνει στέλεχος της SteppenWolf Capital LLC, η δήλωση “χωρίς πρόγραμμα, δεν έχει αγορές” από την πλευρά του Μάριο Ντράγκι είναι μία άμεση προειδοποίηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην προχωρήσει σε απεμπλοκή από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

“Το συμπέρασμα είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να βρουν περισσότερους αγοραστές γι' αυτούς τους τίτλους, αφού η ΕΚΤ δεν θα αγοράσει τις νέες εκδόσεις από μόνη της. Μολονότι η ΕΚΤ έχει χαμηλώσει τα στάνταρ της, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα ωφεληθούν τόσο πολύ”, σημειώνει ο ίδιος.