FT: Στις 11 Απριλίου η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

“Φήμη: Η 11η Απριλίου συζητείται ως η μέρα για την ελληνική έκδοση ομολόγων”.

Αυτό αναφέρει σε tweet του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times Κρις Άνταμς, ενισχύοντας τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια πριν το Πάσχα.

Ο ίδιος σε επόμενο tweet του διευκρίνισε ότι "η Morgan Stanley και η Citi είναι μεταξύ των τραπεζών που συζητούν την έκδοση πενταετών ομολόγων 2-3 δισ. ευρώ πριν το Πάσχα".

Νωρίτερα, σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, ανέφερε πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει με έκδοση πενταετών ομολόγων, ύψους 2 δισ. ευρώ, κι ενώ τα spreads σήμερα υποχωρούν σε νέο χαμηλό τετραετίας και η αίσθηση των επενδυτών είναι ότι η χώρα ανακάμπτει από την εξαετή ύφεση.

Σύμφωνα με δύο πηγές του Reuters, ήδη η Deutsche Bank, η Bank of America Merrill Lynch, η JP Morgan και η Goldman Sachs έχουν επιλεγεί ως ανάδοχοι της έκδοσης, αν και η τελική λίστα των τραπεζών μπορεί να αλλάξει, ενώ το πότε ακριβώς θα γίνει η έκδοση αυτή δεν είναι ακόμα σαφές.

“Αυτή είναι η σπουδαιότερη συμφωνία που θα πετύχει η Ελλάδα”, δήλωσε ένας τραπεζίτης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαίωσε και πάλι ότι η κυβέρνηση εξετάζει μία έκδοση ομολόγων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό.