Ανοίγει ο δρόμος για ειδικό διαχειριστή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ανοίγει ο δρόμος για ειδικό διαχειριστή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας το Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε το σχετικό αίτημα

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομίας, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ, το Πρωτοδικείο της Αθήνας ενέκρινε την είσοδο ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όπως σχολίαζουν στελέχη του υπουργείου, αν και απαιτήθηκαν 3 μήνες για να εκδοθεί η απόφαση, το υπουργείο Οικονομίας και ειδικότερα ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας κέρδισαν μία στρατηγικής σημασίας νίκη, προκειμένου να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα για τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε αναφέρει παλιότερα ο κ. Πιτσιόρλας, ο ειδικός διαχειριστής θα μοιράσει σε δύο μέρη το ναυπηγείο, εμπορικό και στρατιωτικό και θα προχωρήσει στην εκτίμηση των assets σε ένα διάστημα 12 μηνών, προκειμένου να βγάλει σε διεθνή διαγωνισμό το ναυπηγείο και να βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Σημειώνεται ότι για την πέμπτη δεξαμενή του ναυπηγείου έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον η κινεζική Cosco, ενώ για το στρατιωτικό κομμάτι ο νέος επενδυτής θα πρέπει να προέρχεται από δυτική χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ.