Διεθνές συνέδριο για την χρηματοδότηση της ναυτιλίας στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο για την χρηματοδότηση της ναυτιλίας στην Αθήνα

Αναχρηματοδότηση δανείων, νέες δανειοδοτήσεις και σύγχρονες τεχνολογίες θα βρεθούν στο επίκεντρο

Το κρίσιμο για τη ναυτιλία ζήτημα της χρηματοδότησης θα απασχολήσει το συνέδριο που διοργανώνεται με την χορηγία της εταιρείας ναυλομεσιτικών και χρηματοοικονομικών συμβούλων Karatzas Marine Advisors & Co, με έδρα τη Νέα Υόρκη, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Στο συνέδριο στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγώτης Κουρουμπλής, θα πάρουν μέρος επενδυτές, χρηματοδότες, τραπεζίτες, ακαδημαϊκοί, εφοπλιστές και επιχειρηματίες που σχετίζονται με τον ναυτιλιακό κλάδο. Μεταξύ άλλων, στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ναυτιλίας American Bureau of Shipping (ABS) Δρ. Kirsi Tikka, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Tufton Oceanic Limited, Paulo Almeida, ο Ανώτερος Σύμβουλος Ναυτιλιακών Θεμάτων της Macquarie Bank, Morten Arntzen, ο υπεύθυνος για τη διανομή των προϊόντων της Cisco στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα και για τη δόμηση του οικοσυστήματος των λύσεων Cloud και διαδικτύου των πραγμάτων (ΙοΤ) Βαγγέλης Ασβεστάς, ο Διευθυντής και Υπεύθυνος Τεχνολογίας της Eco Marine Power Co. Ltd., Greg Atkinson, ο αρχισυντάκτης των Financial Times, Yuri Bender και πολλοί άλλοι.

Με τις τράπεζες να περιορίζουν τα τελευταία τις δραστηριότητές τους στη ναυτιλία, οι εναλλακτικές μορφές πίστωσης κινήθηκαν επιθετικά για να καλύψουν το κενό χρηματοδότησης από τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και τις κοινοπραξίες, από τα πιστωτικά κεφάλαια και την κινεζική χρηματοδοτική μίσθωση. Το μοντέλο χρηματοδότησης της ναυτιλίας έπρεπε να υποστεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις, για να προσαρμοστεί στις νέες ρεαλιστικές συνθήκες της αγοράς και τις αποδόσεις.

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, το μυστικό της επιτυχίας είναι η χρηματοδότηση σε ανταγωνιστική τιμή για αυτή τη βιομηχανία υψηλής έντασης κεφαλαίου και αυτό θα συζητηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων. Η αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επέκταση του στόλου, η πρόσβαση ιδιωτικών επενδυσεων σε μετοχές και ομόλογα στις κεφαλαιαγορές και η εν γένει χρηματοδότηση της ναυτιλίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου.