Έκκληση Θεοχάρη για το”μπλακ άουτ” στο TAXIS

Να μην μπαίνουν στο TAXIS για την κατάθεση του Ε9 όσοι έχουν να δηλώσουν αγροτεμάχια, ζητάει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, παραδεχόμενος ότι το σύστημα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, κάτι που άλλωστε έχουν επισημάνει οι λογιστές.

"Μην υποβάλετε δηλώσεις με αλλαγές αγροτεμαχίων μόνο, μέχρι και την Παρασκευή. Έτσι θα μπορέσετε να τελειώσετε γρηγορότερα την υποβολή Ε9" έγραψε στο twitter ο κ. Θεοχάρης. Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τα προβλήματα στο σύστημα. "Μην στέλνετε Ε9 μόνο με αγροτεμάχια. Δεν πρέπει! Από Παρασκευή" έγραψε και σε δεύτερο Tweet.

Μάλιστα σε λογιστικό γραφείο που παραπονέθηκε για τη λειτουργία του συστήματος ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε τα προβλήματα.
"Μόλις μπήκα. Δεν λέω πως δουλεύει καλά, προς Θεού. Μην υπερβάλλουμε όμως' έγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται ότι εν μέσω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στην υποβολή του Ε9 και πλήθους διαμαρτυριών φορέων και πολιτών, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων έτους 2013, η οποία κανονικά εξέπνεε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, το υπουργείο "έσπασε" στα δύο τις προθεσμίες υποβολής. Έτσι, όσοι είχαν μεταβολές περιουσιακής κατάστασης κατά το 2012 πήραν παράταση μέχρι και την 20ή Σεπτεμβρίου 2013, ενώ όσοι έχουν αγροτεμάχια θα μπορούν να υποβάλουν το Ε9 ως τις 14η Οκτωβρίου 2013.

Μόλις χθες ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, Κωνσταντίνος Κόλλιας τόνισε ότι: "Με δεδομένα,τα πολλά και σημαντικά προβλήματα, που καταγράφονται διαρκώς στο TAXIS, η παράταση μόλις για μία εβδομάδα δεν αποτελεί παρά ασπιρίνη στην απίστευτη ταλαιπωρία, που υφίστανται οι υπόχρεοι, όταν μάλιστα μέσα από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών διαρρεόταν ότι η προθεσμία θα μετατίθετο για τις 26 Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσε σαφέστατα να δοθεί πολύ περισσότερος χρόνος για τη διευκόλυνση των λογιστικών γραφείων και των πελατών τους, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής του Ε9 μέχρι της 31 Δεκεμβρίου".