Το υπ. Οικονομικών ιδρύει… εισπρακτική εταιρεία !

Τις εισπρακτικές εταιρείες ζήλεψε το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζεται να εγκαταστήσει ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν τη δημιουργία ενός  τηλεφωνικού κέντρου, μέσω του οποίου θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι για τις επικείμενες υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητές τους (μη υποβολή εγκαίρως της φορολογικής δήλωσης ή της περιοδικής δήλωσης απόδοσης ΦΠΑ, μη καταβολή του φόρου εισοδήματος και ακινήτων ή των δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών).

Βέβαια το τηλεφωνικό κέντρο δεν θα καλεί όλους τους φορολογούμενους, αλλά μόνο όσους ξέχασαν να πληρώσουν...

Σήμερα, το τηλεφωνικό κέντρο που λειτουργεί, περιορίζεται στην υποδοχή κάθε είδους μηνυμάτων των φορολογούμενων (τηλεφωνικές κλήσεις, επιστολές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ) και, μέσω αυτού, επιχειρείται ουσιαστικά η επίλυση προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Το κέντρο αναμένεται να στελεχωθεί με ειδικευμένους εφοριακούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα λύνουν κάθε απορία των φορολογούμενων και όχι μόνο τεχνικής φύσεως ζητήματα, ενώ θα ειδοποιεί τους φορολογούμενους για τις επικείμενες υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητές τους.