“Μαύρο” στο Taxis – Εισήγηση Θεοχάρη για παράταση αλλά…

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί στο Taxis. Όπως είναι ήδη γνωστό, σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων (το Α.Φ.Μ. των οποίων λήγει σε 1,2) και στο Taxis ξεκίνησαν τα γνωστά του προβλήματα.

Σύμφωνα με λογιστές εδώ και λίγη ώρα παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές. Η εφαρμογή λειτουργεί, όμως με μεγάλη αστάθεια γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την υποβολή δήλωσης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχάρης δείχνει διατεθειμένος να κάνει ότι μπορεί αν και δεν είναι αυτός ο οποίος μπορεί να πάρει την απόφαση περί παράτασης. 'Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μόνο εισηγήσεις μπορεί να κάνει.

Μάλιστα απαντώντας σε χρήστη του twitter που είναι λογιστής και ζητάει να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ σημειώνει: "Αυτό προσπαθώ όμως δεν είναι όλα στο χέρι μου. Θα γίνει κάθε προσπάθεια".

Μάλιστα έκδηλη είναι η αγωνία των λογιστών που ρωτούν διαρκώς τον γενικό γραμματέα για την παράταση, ωστόσο ο ίδιος τους λέει ότι δεν έχει κάποιο νέο, παρά τις εισηγήσεις που κάνει.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας ζητάει να δοθεί παράταση και τονίζει ότι φορολογική πολιτική δεν γίνεται μέσω του twitter.

Δείτε ορισμένους μόνο από τους διαλόγους