Ληξιπρόθεσμα : Πότε η αίτηση για υπαγωγή υποβάλλεται χειρόγραφα

Χειρόγραφα θα υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., τελωνεία κλπ) μέχρι τις 18 Ιουλίου οι αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ως και 48 δόσεις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις 18 Ιουλίου, όταν η σχετική μηχανογραφική εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη, η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών (έως 48 δόσεις) βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, χωρίς να είναι υποχρεωτική η παρουσία στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο, μεταβατικά, και για όσο διάστημα υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

Για ποσά βασικής οφειλής 5.000 ευρώ και άνω, και για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων άνω των 48 (έως 100), οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται προς αξιολόγηση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, θα παρασχεθεί στους φορολογουμένους η δυνατότητα να ανακτούν ηλεκτρονικά αρκετές ημέρες πριν την ως άνω ημερομηνία, στη διαδικτυακή πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το σύνολο των οφειλών που δύναται να ρυθμιστούν και να πληροφορούνται για πιθανές εναλλακτικές επιλογές αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης (αριθμός και ποσό δόσεων).