Προς νέα εμπλοκή με την τρόικα για τη διαθεσιμότητα

Νέα εμπλοκή με την τρόικα βρίσκεται προ των πυλών για το θέμα της υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος Ιουνίου, αφού η τρόικα περιμένει ονοματεπώνυμα για τους υπαλλήλους, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα παρουσιάσει ένα σχέδιο...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", η ανάσα που φέρεται να πήρε η κυβέρνηση ώστε οι 2.000 απολύσεις να γίνουν τον Σεπτέμβριο αντί του Ιουνίου εξανεμίζεται μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας στο νέο ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και διευκρινίζεται ρητά με ποιον τρόπο θεωρεί η τρόικα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησης της θα προσδιορίζεται η επίτευξη του στόχου.

Ωστόσο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν ότι "η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ' ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας".