Παράταση προθεσμίας για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων του ΕΣΠΑ

Την παράταση της προθεσμίας για υποβολή προτάσεων αναφορικά με το πρόγραμμα “Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών” του ΕΣΠΑ αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από την υπερφόρτωση του ηλεκτρονικού συστήματος τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της οποίας πολλοί δεν κατάφεραν να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, τις ημέρες του Πάσχα υποβλήθηκαν πολύ περισσότερες προτάσεις από όσες είχαν υποβληθεί από την έναρξη της διαδικασίας, στις 25 Φεβρουαρίου, γεγονός που, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν για την κάλυψη της αυξανόμενης κίνησης, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 25 Φεβρουαρίου ως τις 25 Απριλίου υποβλήθηκαν 906 προτάσεις, από τις 26 Απριλίου ως τις 6 Μαΐου 1.523 προτάσεις, ενώ μέσα σε τρεις μέρες, από τις 7 Μαΐου ως τις 9 Μαΐου, υποβλήθηκαν 3.059 προτάσεις. Μάλιστα, πέραν των προτάσεων αυτών, σε επεξεργασία (ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα), υπάρχουν ακόμη 24.710 προτάσεις.

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, μια και η προθεσμία υποβολής προτάσεων έληγε αύριο Παρασκευή, 10 Μαΐου, το υπουργείο αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 17.00, η οποία όμως θα ισχύσει μόνο για όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, δηλαδή αύριο στις 17.00.