Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

Περισσότερα από όσα αρχικά υπολογίζονταν φαίνεται πως είναι τελικά τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς μετά τη διασταύρωση των στοιχείων που ελήφθησαν από τέσσερα διαφορετικά αρχεία, το υπουργείο Οικονομικών εντόπισε 1,5 εκατομμύριο οχήματα που κυκλοφορούν από την αρχή του χρόνου χωρίς ασφάλιση.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Οικονομικών εξέτασε στοιχεία από τα εξής αρχεία:

α. Το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών, που περιλαμβάνει τα κυκλοφορούντα ΙΧ, δηλαδή 8 εκατομμύρια οχήματα, όμως δε θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστο.

β. Το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών που καταγράφει οχήματα που κυκλοφορούν, αφού προηγουμένως διασταυρωθούν με στοιχεία από τις εφορίες για τις πινακίδες που κατασχέθηκαν από τους κατόχους αυτών των αυτοκινήτων. Πρόκειται για 7 εκατομμύρια οχήματα.

γ. Το αρχείο που τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και περιλαμβάνει τα οχήματα των οποίων οι κάτοχοι προμηθεύτηκαν τα τέλη κυκλοφορίας, που είναι περίπου 6 εκατομμύρια.

δ. Το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων, που περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Ότι από τα 7 εκατομμύρια οχήματα που εκτιμάται ότι κυκλοφορούν, σύμφωνα με το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών μετά τη διασταύρωση των στοιχείων με τις εφορίες, το ένα εκατομμύριο κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν προμηθευτεί τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 1,5 εκατομμύριο είναι ανασφάλιστα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται άμεσα να αποστείλει κλήσεις στους παραβάτες, με τις οποίες θα καλούνται να πληρώσουν “τσουχτερά” πρόστιμα.

Διαβάστε το αφιέρωμα του news για να βρείτε φτηνή ασφάλιση.