Κέντρα ελέγχου παρεμπορίου και λαθρεμπορίου εν όψει

Τη λειτουργία κέντρων ελέγχου εμπορίου, παρεμπορίου και λαθρεμπορίου προτείνουν τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδος για την καταπολέμηση των αντίστοιχων φαινομένων.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη θα προταθεί στον υπουργό ο νέος θεσμός να πάρει σάρκα και οστά και να έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη άμεσης λειτουργίας των κέντρων αυτών που έχει προτείνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα, όπως αυτά του παρεμπορίου στα σύνορα της χώρας μας με τη Βουλγαρία.

"Το παρεμπόριο τρώει τις σάρκες του ελληνικού κράτους", σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και υποστήριξε πως "η ανέχεια που επιδεικνύεται οδηγεί ολοένα και περισσότερους καταστηματάρχες της Βόρειας Ελλάδας στο να κατεβάσουν ρολά και περισσότερους απασχολούμενους στην ανεργία".

Σημειώνεται ότι περίπου 60 - 70 επιχειρηματίες και επαγγελματίες με τα αυτοκίνητά τους, μεταξύ των οποίων και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ξάνθης, Δράμας και Κομοτηνής, μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης - Ζλάτογκραντ, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το παρεμπόριο.