Βρούτσης: Όσοι δεν απογράφηκαν να μην παίρνουν σύνταξη

Κατεπείγουσα μορφή είχε η εγκύκλιος που έστειλε στα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με την οποία ζητάει την άμεση αναστολή των συντάξεων στους μη απογραφέντες συνταξιούχους για τα έτη 2012 και 2013.

Οι διοικητές και πρόεδροι των Οργανισμών οφείλουν να στείλουν ως τις 12 Απριλίου του 2013 στην ΗΔΙΚΑ ηλεκτρονικό αρχείο με επικαιροποιημένο τον αριθμό όσων συνταξιούχων δεν απογράφησαν τα έτη 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων.

Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες προβαίνουν για την ανάκτηση των χρημάτων που δόθηκαν στους μη δικαιούχους καθώς για τα ποσά που έχουν ήδη επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Βάσει της εγκυκλίου, προβλέπεται επίσης ότι εφόσον στη ροή δεδομένων που θα διενεργηθεί μεταξύ των Ταμείων, του Δημοσίου και της ΗΔΙΚΑ στις 10 Απριλίου του 2013, διαπιστωθούν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή κενοί ή άκυροι ΑΦΜ των συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη που θα καταβληθεί κατά το μήνα αυτό και θα επαναχορηγηθεί άμεσα με την κατάθεση στον αρμόδιο φορέα του στοιχείου που έλειπε.

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...