Μετά από ολονυχτία τα βρίσκουν για τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

Σύσκεψη ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων με πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή των διοικητών του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, και του ΟΑΕΕ, Γεωργίας Κοτίδου.

Η σύσκεψη ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ από την τρόικα με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απεστάλη στο υπουργείο Εργασίας ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ολονύκτιες διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Παράγοντες του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται "σε καλό δρόμο" και έχουν σημειωθεί "βήματα προόδου", που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα αντιμετωπίζει με θετικότερο τρόπο τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, η οποία επιμένει σε ρύθμιση με περισσότερες δόσεις και ελαστικότερες προϋποθέσεις για την ένταξη σε αυτή, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οφειλετών.

Ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

Ραντεβού με τους εκπροσώπους της τρόικας έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Επί τάπητος θα τεθούν η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.