Στις ελληνικές καλένδες το πολυτεκνικό επίδομα για 420.000 οικογένειες

Με μεγάλη καθυστέρηση κινδυνεύουν να λάβουν τα πολυτεκνικά επιδόματα 420.000 οικογένειες που τα δικαιούνται, καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμα η διαδικασία χορήγησής τους από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο “Ελεύθερος Τύπος”, η διάταξη που ορίζει την αντικατάσταση των καταργηθέντων από την 1η Ιανουαρίου επιδομάτων τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών από νέα επιδόματα, που ανέρχονται σε 500 ευρώ ετησίως για κάθε προστατευόμενο τέκνο, δεν αναφέρει ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά, ούτε από ποια υπηρεσία, ούτε καν με ποια δικαιολογητικά, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η γενική γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Έφη Μπέκου, τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, με σκοπό να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την καταβολή των επιδομάτων. Ωστόσο, το γεγονός ότι, σύμφωνα με την κ. Μπέκου, θα πρέπει πρώτα να γίνει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των δικαιούχων του 2012, μάλλον προοικονομεί μία καθυστέρηση αρκετών μηνών στην καταβολή τους.