Στα σκαριά ρύθμιση για τα υπερχεωμένα νοικοκυριά

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που θα θεσπίζει μέτρα για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, γνωστοποίησε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς. Κατά την συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκορδάς απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση σαν ανεδαφική, πρόχειρη με προφανείς κομματικές επιδιώξεις και ανεφάρμοστη.

Κατόπιν αυτούν, ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τους συναρμόδιους φορείς και εκπρόσωπους τραπεζών, προκειμένου το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει την καλύτερη δυνατή λύση ώστε ούτε η κοινωνική συνοχή να διαταράσσεται, ούτε η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για νέα σεισάχθεια και εισηγήθηκε αντίστοιχη μείωση των δόσεων του οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες με την μείωση του εισοδήματος που υπέστησαν οι πολίτες λόγω του Μνημονίου. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, την περικοπή των δόσεων δανείων, ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 30% των πραγματικών μηναίων εισοδημάτων και απαλλαγή από το υπόλοιπο ποσό της δόσης, ολική διαγραφή χρεών ευπαθών ομάδων, χρονίως πασχόντων, ανάπηρων, άστεγων και υπερήλικων και μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες.