Νέα ρύθμιση αποπληρωμής των φορολογικών οφειλών ζητούν οι Εφοριακοί

Λύση στο θέμα της αδυναμίας των φορολογουμένων να καταβάλουν τους φόρους τους ζήτησε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΔΟΥ σημειώνεται πως η φορολογική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια η μείωση μισθών και η ύφεση στην αγορά, έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των φορολογουμένων να αντιμετωπίζει τεράστια χρέη στην εφορία στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί και με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο θάνατο της μεσαίας τάξης.

Η ΠΟΕ - ΔΟΥ σημειώνει πως ήδη από τον Ιούνιο 2012 είχε προτείνει ειδική ρύθμιση για τα χρέη, της οποίας οι δόσεις θα ήταν ποσοστό στο διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη. "Δυστυχώς η πρότασή μας αυτή, δεν εισακούσθηκε και οι εφορίες έχουν μετατραπεί σε πεδία κοινωνικής αναταραχής και έντασης, λόγω των χρεών και της άγριας φορολογίας", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι εφοριακοί καλούν το υπουργείο Οικονομικών, να εγκαταλείψει τον δογματισμό και την αδιαλλαξία και να αναζητήσει λύσεις, που θα είναι ανεκτές και φυσικά εφικτές από τον φορολογούμενο πολίτη.

"Καλούμε τους πολίτες, τα κοινωνικά κινήματα, και κάθε φορέα που αντιδρά στην βαρβαρότητα της φορολογικής πολιτικής και των χαρατσιών, να μην στοχοποιούν τους εφοριακούς στον αγώνα τους αυτό. Οι εφοριακοί, είναι κομμάτι της κοινωνίας,  αγωνίζονται μαζί με τον λαό, για φορολογική δικαιοσύνη, πάταξη της φοροδιαφυγής και αντέδρασαν στα χαράτσια από την πρώτη στιγμή", σημειώνεται χαρακτηριστικά.