Στο μικροσκόπιο δαπάνες για ιδιωτικά θεραπευτήρια και ιδιωτικά σχολεία

Παράταση έως τις 20 Φεβρουαρίου δόθηκε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης προκειμένου να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στοιχεία για τη διευκόλυνσης των διασταυρώσεων που διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη τα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα πρέπει να διαβιβάσουν στη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών κατάσταση με τα ακόλουθα στοιχεία για τις χρήσεις από το 2010 και εφεξής:

α) ΑΦΜ ιατρού που εκτέλεσε την ιατρική πράξη,

β) ένδειξη έμμισθου (1) ή συνεργαζόμενου (2) ιατρού,

γ) ημερομηνία εκτελεσθείσης πράξης,

δ) κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων - Διαγνώσεων (ICD-10)/ ιατρικών πράξεων.

Την ίδια υποχρέωση έχουν και όλα τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής, καθώς και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με εξαίρεση τους ιατρούς που παρέχουν με προσωπική εργασία τις ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις τους είτε στις επιχειρήσεις στις οποίες είναι ιδιοκτήτες, είτε στα ιατρεία τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Εξαιρούνται οι ιατρικές πράξεις που αφορούν σε αποκλειστικά επισκέψεις για ιατρικές γνωματεύσεις.

Παραλλήλως και τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα διαβιβάσουν στη ΓΓΠΣ κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος. Τα στοιχεία που θα αποσταλούν για τη χρήση 2011 και εφεξής είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή (γονέας ή ο κηδεμόνας ή τρίτο πρόσωπο που καταβάλει σταθερά τα δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια του έτους).

β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το ΑΦΜ αυτού.

γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, ιδιαίτερα μαθήματα,

κ.λ.π.).

Να διευκρινισθεί πως τις παραπάνω υποχρεώσεις έχουν και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (Πανεπιστήμια, Κολέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ιδιαιτέρων μαθημάτων, εισαγωγικών εξετάσεων και πιστοποιήσεων γενικά, Ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ινστιτούτα, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές, σχολές οδήγησης, ωδεία και μουσικές σχολές, σχολές χορού, πολεμικών τεχνών και γυμναστήρια.