Τσαυτάρης: Το 2014 ο φόρος στα αγροτεμάχια

Το θέμα του φόρου στα αγροτεμάχια θα συζητηθεί το 2014 για να εξεταστούν τα δεδομένα και να μη γίνουν αδικίες δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο κ. Τσαυτάρης υπενθύμισε τη θέση του ότι δεν μπορεί καταρχήν να στηριχθεί η φορολόγηση των αγροτεμαχίων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

"Οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο είναι σαφείς", τόνισε εξάλλου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσαυτάρης εμφανίστηκε ανοικτός στο θέμα του διαλόγου με τους αγρότες, λέγοντας ότι με κατανόηση όλα λύνονται, προκειμένου να μη δημιουργούνται αδικίες.

Όπως είπε, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας καθώς προέρχεται από τον αγροτικό χώρο και γνωρίζουν τι λεει και την τεκμηρίωση όσων λεει.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν τα κύρια ζητήματα των αγροτών, το θέμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το θέμα της πληρωμής των ροδακινοπαραγωγών καθώς και το θέμα της μείωσης στις τιμές των ζωοτροφών.