Στο 22% η ποινή φόρου για τις ελλειπείς αποδείξεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία. Στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε πως η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και αποσαφήνισε ζητήματα που άπτονται του νομοσχεδίου που θα ψηφισθεί έως τις 11 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Άλλο στέλεχος ερωτηθείς για το τι τελικά έχει αποφασισθεί για τις αποδείξεις και ειδικά για το πέναλτι που θα επιβάλλεται σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι συλλέγουν λειψές αποδείξεις είπε πως το τελικό σύστημα θα είναι απλό, αποκλείοντας έτσι την κλιμάκωση της ποινής. "Το πέναλτι θα είναι απλό", τόνισε.

Ειδικότερα, και με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, η συνολική αξία των οποίων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος τους (πραγματικού ή τεκμαρτού) για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που προβλέπεται με τη νέα φορολογική κλίμακα. Ωστόσο, η ποινή θα αφορά και εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ.

Σε ερώτηση για το εάν το πέναλτι θα ανέρχεται στο 10% ή στο 22%, άλλο στέλεχος τόνισε πως θα ανέρχεται στο ανώτερο εύρος, δηλαδή στο 22%.