Ταξίδι στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα; Μάθετε για τις χρεώσεις στο κινητό σας!

Τι ισχύει για τις χρεώσεις περιαγωγής

Εάν τα φετινά Χριστούγεννα αποφασίσατε να τα περάσετε με ένα ταξίδι στο εξωτερικό, καλό είναι να ενημερωθείτε εγκαίρως για τις χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν στο κινητό σας από την αυξημένη επικοινωνία για ανταλλαγή ευχών στη διάρκεια των εορτών.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), συμβουλεύει τους καταναλωτές:

-Επικοινωνήστε πριν την αναχώρηση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, στην οποία είστε συνδρομητής, για να ενημερωθείτε για τον τρόπο που θα χρεωθείτε κατά την παραμονή σας στο εξωτερικό.

-Λάβετε υπόψη ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται πλέον να χρεώνουν κάθε συνδρομητή που ταξιδεύει σε χώρα της ΕΕ, καθώς επίσης στο Λιχτενστάιν, στην Ισλανδία και στη Νορβηγία, με τις χρεώσεις που ισχύουν για αυτόν στην Ελλάδα (σύμφωνα με το πρόγραμμα τηλεφωνίας που διαθέτει), προσαυξημένες ενδεχομένως με επιπλέον χρέωση, η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει τα 0,05/λεπτό ομιλίας (χωρίς ΦΠΑ), 0,02/SMS (χωρίς ΦΠΑ) και 0,05/ΜΒ (χωρίς ΦΠΑ).

-Όταν βρίσκεστε κοντά στα σύνορα της χώρας μας, απενεργοποιείστε την αυτόματη αναζήτηση δικτύου και «κλειδώστε» τη συσκευή σας στο δίκτυο του παρόχου σας, ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες χρεώσεις περιαγωγής.