Πληρώνονται αύριο το επίδομα ενοικίου και η κάρτα σίτισης

Θα πιστωθούν τα ποσά σε 120.097 δικαιούχους

Αύριο Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους το επίδομα ενοικίου αλλά και η επιδότηση (κάρτα) σίτισης. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αύριο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των 120.097 δικαιούχων οι επιδοτήσεις συνολικής αξίας 13.500.850 ευρώ για το πρόγραμμα «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση μέσω της κάρτας σίτισης, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Επίσης, αύριο θα γίνει η 16η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.177.187,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.411 ιδιοκτητών ακινήτων. Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.