Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι

Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, καθώς το βράδυ της Δευτέρας κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων", ανέφεραν συγκεκριμένα.

Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα Τρίτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) στον Άρειο Πάγο.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έστειλε επιστολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία ζήτησε να μην εφαρμοσθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για το διαχωρισμό του τέλους από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ώστε ο φόρος να εξακολουθήσει να καταβάλλεται κανονικά μέσω των λογαριασμών ρεύματος. 

Σύμφωνα με νομικού κύκλους η επιστολή του υπουργού Οικονομικών είναι αντίθετη με τα άρθρα 87 και 93 του Συντάγματος τα οποία αναφέρονται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων και ως εκ τούτου αναμένεται να καταπέσει στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.