Δεν πληρώνουν τα έξοδα μετάθεσης σε στρατιωτικούς!

Λόγω της μειωμένης ρευστότητας των στρατοπέδων δεν πληρώνονται την προκαταβολή εξόδων μετάθεσης οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός, το θέμα εστιάζεται μόνο στα στελέχη του Στρατού Ξηράς και “ως σημαντικότερο εμπόδιο για τη χορήγηση προκαταβολής εξόδων μετάθεσης, εις βάρος της παγίας προκαταβολής, αποτελεί το γεγονός της μειωμένης ρευστότητας των μονάδων (Κεντρικά Ταμεία Στρατού κ.λπ.), το οποίο έχει προκύψει λόγω της σταδιακής αναδρομικά ισόποσης αποδέσμευσης και της μείωσης των πιστώσεων του λειτουργικού προϋπολογισμού”.

Ο κ. Ελευσινιώτης αναφέρει μάλιστα ότι τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εξοφλημένες δαπάνες σε βάρος της παγίας προκαταβολής ανελαστικού χαρακτήρα (πχ τροφοδοσία οπλιτών, υγειονομικής περίθαλψης στελεχών κλπ) μέχρι την αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων, τη διάθεση πιστώσεων, την εκκαθάριση και εξαγορά των σχετικών δαπανών και την εν συνεχεία αποκατάσταση της παγίας προκαταβολής.

Γενικότερα, πάντως, για την κάλυψη των εξόδων μετάθεσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθούν.

Για τη μη απόδοση των εξόδων μετάθεσης σε στρατιωτικούς, είχαν απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.