Βαφτίσια – φωτιά: Πόσο θα μας κοστίσει η μετονομασία υπουργείων

Αυτά τα βαφτίσια θα μας κοστίσουν ακριβά, πολύ ακριβά, σε όλους τους φορολογουμένους. Γιατί η απόφαση της νέας κυβέρνησης να μετονομάσει υπουργεία φέρνει κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μόνον για τη μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ!

Το 2013, το συγκεκριμένο υπουργείο είχε αλλάξει και πάλι ονομασία.

Μόνον και μόνον η κεντρική ταμπέλα στην είσοδο του κτιρίου, στο Μαρούσι, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος.

Ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου δηλώνει στο Έθνος ότι τότε είχε αποφασίσει, λόγω κόστους να μην αλλάξει την ταμπέλα, για αυτό και ακόμη και σήμερα το κτίριο γράφει υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι αυτή η ονομασία δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει κάμποσες φορές από το 2009 έως σήμερα.

Γιατί όμως είναι τόσο μεγάλο το κόστος

Γιατί με την μετονομασία ενός υπουργείο αλλάζουν τα πάντα οι σφραγίδες, τα λογότυπα, οι φάκελοι και τα επίσημα επιστολόχαρτα, οι τίτλοι σπουδών (απολυτήρια των μαθητών κ.ά.) και δεκάδες ακόμη έντυπα. Το μεγαλύτερο κόστος εντοπίζεται στους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.000 κάθε χρόνο!