15ήμερη παράταση στην απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση δίνεται παράταση 15 ημερών σε 40.000 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να απογραφούν και να λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους.

Η προθεσμία για απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ εξέπνευσε στις 30 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τα στοιχεία, αφορούσε 780.000 άτομα, τα οποία προσκαλούνταν για "καταγραφή φυδικής παρουσίας" ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το εισόδημα που δικαιούνται.

Με τη νέα ρύθμιση εκ μέρος του υπουργού Εργασίας, οι 40.000 μη απογραφέντες έχουν πλέον δικαίωμα να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.

"Τα στοιχεία των ελέγχων στους ασφαλιστικούς φορείς καταδεικνύουν την ύπαρξη σημαντικού προβλήματος παραβατικότητας. Οφείλουμε να σταματήσουμε την αιμορραγία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εντοπίζοντας παραβατικές συμπεριφορές, που αφορούν καταχρηστική λήψη παροχών από μη δικαιούχους.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας καταβάλλουν μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων", δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Σε όσους δεν προσέλθουν θα ανασταλεί οριστικά η καταβολή της σύνταξής τους.